Lifestyle

Het nastreven van geluk

Wat maakt ons nou echt gelukkig? We denken (of hopen) dat geld ons gelukkig zal maken en streven er dan ook naar meer geld te verkrijgen door hard te werken. Echter mag je dan niet vergeten te leven in tussentijd, aangezien geld het ons mogelijk maakt om te leven, maar niet het doel is op zich. Geld geeft ons het zorgeloze gevoel, dat we alles kunnen wat we willen doen (ook al zouden we die dingen in feite nooit doen). Er zijn zoveel andere dingen die je zoveel meer waarde kunnen bieden. Die ervoor zorgen dat je je zoveel rijker voelt dan voordien. Een aantal voorbeelden daarvan kunnen zijn: je favoriete sport beoefenen, studeren, luisteren naar muziek, dansen, boeken lezen of luisteren, activiteiten doen met vrienden, familie of kennissen, enzovoort.

Het luisteren naar de visies van andere personen en de vertellingen van anderen hebben me doorheen de tijd al veel kennis en inzicht bijgebracht. Vandaar dat het me leuk leek om ergens naar te luisteren wanneer ik onderweg ben. Dus ik ontdekte Librivox, een mobiele applicatie waarop je allerhande boeken en essays gratis kan beluisteren. Er zijn zoveel dingen die je niet weet en waarvoor je misschien nooit de tijd zal vinden of de kans zal hebben om het te weten te komen. Door al die nutteloze, wachtende, moeizame momenten te benutten door naar iets te luisteren, kan je daar een inspirationeel, ontspannend moment van maken. Podcasts kunnen ook interessant zijn om je kennis en visie te verruimen en je nieuwe stof tot nadenken kunnen geven.

Voor mij gaat het erom om meer succesvolle momenten te creeëren, waarvan ikzelf het succes inzie. Om meer mensen een gelukkige moment te geven. Om meer mensen te tonen hoe geluk kan zijn zonder veel materieelen te bezitten. Het gaat erom om zorgen en stress te vergeten, of om mensen deze te doen vergeten.

Het is zo belangrijk om niet te leven ten koste van iemand anders geluk of iemands anders succes. Maar het zelf stap voor stap op te bouwen en stap voor stap andere personen kan helpen en zorgen voor dat beetje geluk waarnaar ze op zoek zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *