Finance toekomst

Bijverdienen in combinatie met een fulltime job

In feite is iedereen op zoek naar een luxueuzer leven en droomt iedereen wel van het idee alles te kunnen kopen wat er nodig is voor het persoonlijk geluk of dat van je dichte sociale kring. Alhoewel ieder persoon een andere invulling kan hebben van het concept “luxe”. Vandaar dat we opzoek blijven gaan naar manier om toch nog iets extra bij te verdienen.

Als je jong bent is je loon nog niet erg hoog, vandaar dat je voor je eigen zekerheid en zekerheid naar de toekomst toe toch een aantal back-ups wil inhouden om mogelijk loonverlies in de toekomst op te vangen. 

Wanneer je nog vol energie aan je eerste uitdaging begint, is er nog voldoende tijd en ruimte om op te vullen met andere manieren om aan jezelf te werken en bij te verdienen. De doelen waarnaar we dan streven kunnen bijvoorbeeld een huis zijn, vakanties, eventueel pensioenopbouw of zekerheden die we inbouwen voor als we onze job mogelijk verliezen. 

Het beste is dan om er al optijd aan te beginnen, want je hebt bijvoorbeeld bij een jobje in de deeleconomie toch ook mogelijke klanten nodig. Eventueel als blogger ga je niet direct tot genoeg lezers komen om er een goed inkomen uit te putten. Als belegger moet je je mogelijk ook wat verdiepen in de materie vooraleer je mogelijk de ideale keuzes maakt. 

Om als flexi-jobber te kunnen starten heb ik bijvoorbeeld al veel ervaring opgedaan in de horeca als student. Die ervaring en/of die werkgever kan ik dan gebruiken in de toekomst om bij te starten als flexi. 

Om iets meer extra cash the hebben kan je ook je studieboeken verkopen. Uiteindelijk is de kans toch klein dat je die boeken ooit nog openslaat. Daarnaast worden ze enkel alsmaar minder waard, aangezien er na verloop van tijd toch nieuwere versies uitkomen, waardoor geen enkele student ze nog zou willen kopen. 

Er zijn een aantal online jobs die je ook zou kunnen overwegen zoals enquêtes invullen, websites testen. Daarnaast bestaan er ook websites om geld te besparen of spaarprogramma’s waarmee je geld of kortingen kan sparen door online te shoppen. Of als je uitkijkt, kan je natuurlijk ook veel goedkoper luxe artikelen aankopen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *