Finance Lifestyle

Zoektocht naar hypothecair krediet

Een hypothecair krediet kan zeer interessant zijn. Ook al heb je al veel eigen inbreng, soms kan het toch interessanter zijn om alsnog een hypothecair krediet te nemen.

Aangezien je het kan aftrekken van je belastingen, maakt kopen het interessanter dan een woonst huren. Om een goeie hypothecaire lening te vinden, kan je best zoveel mogelijk vergelijken. Hoe meer spaargeld je hebt, hoe meer zekerheid de bank heeft dat je de lening op termijn kan afbetalen. Op die manier kan de bank je ook een iets competitievere rentevoet garanderen.

Het is best om wat online simulaties te maken, deze op te slaan en eventueel mee te nemen naar je afspraak. Het is ook goed om met verschillende banken te spreken. Op die manier kan je zien welke bank het interessantste voorstel kan doen. 

Bij het aflossen van je hypothecaire lening zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan eerste interest aflossen, wat voor sommige personen iets interessanter lijkt omdat ze dan bij het begin van de afbetaling iets meer ruimte hebben voor andere zaken. Dit is begrijpelijk aangezien er zoveel andere dingen zijn die betaald moeten worden, zoals bijvoorbeeld de meubels.

Mij lijkt het echter interessanter om eerst zoveel mogelijk kapitaal af te lossen en nadien eventueel wat minder. Als je nog jong bent, kan je verschillende bij-jobjes doen om toch aan wat extra geld te geraken. Dit kunnen bijvoorbeeld flexi-jobs zijn. Als je minimum 4/5de werkt, kan je hiermee starten na het derde kwartaal nadat je gestart bent met werken. Nadien kan je dan gemakkelijker een ander huis bijkopen en daar nog een hypothecaire lening voor aangaan.

Je kan eventueel berekenen hoeveel belastingen je zal moeten betalen en wat de meest ideale afbetaling zou zijn. Want je hypothecaire afbetaling kan je voor een stukje aftrekken van je belastingen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *