Health Lifestyle

Voeding en gezondheid: mijn visie

Voeding geeft de energie die je nodig heb om de dagen door te komen, om te overleven. Ongezonde voeding geeft dan ook negatieve energie, zoals frustraties, hoofdpijn, kwaadheid, enzovoort.

Door ongezonde voeding te consumeren, zal je je minder goed voelen dan wanneer je gezonde voeding had gegeten. Misschien op korte termijn, op de moment dat je bijvoorbeeld die ongezonde zoete dingen naar binnen werkt, ben je misschien voor heel even gelukkiger. Echter het geluk is niet van lange duur. Suikers putten je uiteindelijk uit, je voelt je sneller moe en zal je slechter voelen, waardoor je uiteindelijk ook minder energie overhoudt om nuttige dingen te doen. Suiker kan er ook voor zorgen dat je sneller verouderd en daar zitten we echt niet op te wachten. Melk, lactose kan ook negatieve gevolgen hebben voor je huid en eventueel je darmen. Vet hebben we echter nodig om goed te kunnen functioneren, maar teveel van iets is nooit goed. 

Iedere persoon moet voor zichzelf ontdekken wat goed of slecht is, maar doordat er zoveel voeding verwerkt wordt en met elkaar vermengd, is het vaak moeilijk uit te maken door welke stof of welk bestanddeel je je minder optimaal voelt. 

Voeding heeft niet alleen effect op onze uiterlijke verschijning, maar ook op de manier hoe we denken. Alsook de manier en termijn waarop we dingen onthouden, onze capaciteit en energie. Eigenlijk heeft het effect op alles, al onze prestaties worden voor een deel beïnvloed door wat we consumeren. Het doel is dus daarin een soort van perfectie of evenwicht te vinden. Waarom moet eten lekker zijn en is de hoofdzaak van eten in onze cultuur niet dat het goed is voor onze gezondheid?

Hoe ongezonder je eetpatroon is, hoe meer moeilijkheden je zal ondervinden bij het vinden van gezonde voeding. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *