Health voeding

Ontbijt

Mijn favoriete maaltijd van de dag? Dat is ongetwijfeld ontbijt!

Liefst ga ik voor iets zoet in de ochtend, zoals fruit, met soja-yoghurt of een ander plantaardig alternatief voor yoghurt, noten en zaden, muesli, pindakaas, notenpasta, liefst ook koffie met kokos-, soja- of amandelmelk.

Op bovenstaande foto heb chiazaad toegevoegd, wat rijk is aan omega-3, vitamines, Calcium, Kalium, Magnesium. Lijnzaad gebruik ik ook regelmatig, wat ook veel vitamines bevat, vezels, magnesium, alfa-linoleenzuur, omega-3 enzovoort.

De banaan mag ook niet onderschat worden, bananen bevatten veel kalium, magnesium en calcium en natuurlijk ook vitamines. Magnesium helpt tegen krampen. Wat het een ideale snack maakt bij het sporten, alvast mijn favoriet voor bij een yoga-sessie.

Op sommige dagen maak ik een avocado-toast of broodje met avocado.

Als er niet genoeg tijd is, maak ik me snel een toast met pindakaas en banaan. Soms neem ik een andere notenpasta wanneer we geen pindakaas in huis hebben.

Gemakkelijk en relatief gezond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *